Over ons

Leaninfo is een kennisinstituut. Maar wat houdt dit precies in? De organisatie van Leaninfo bestaat uit lean-specialisten die zelf lean ademen.

Dit collectief van lean-experts heeft de visie om een groot (multidisciplinair) netwerk van bedrijven en organisaties op te zetten, waarbinnen ervaringen en innovaties kunnen worden uitgewisseld, op het gebied van Lean Six Sigma en Lean Manufacturing. Door middel van de website Leaninfo willen wij kennis over lean-methodieken delen, zodat anderen geïnspireerd worden om efficiënter en productiever te werk te kunnen gaan.

Anno 2020 wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling. Lees hier de volgende ontwikkelingen:

  • De lean-kennisbank actief beheren: hierin vind je alle methodes en tools, volledig up-to-date. Aan de hand van concrete voorbeelden en sprekende illustraties worden basisprincipes toegelicht. Naast de basistheorie wordt er ook aandacht geschonken aan het toepassen van deze principes in de praktijk.
  • Het aanbieden van case studies: hoe worden lean-technieken in de praktijk toegepast? Niet alleen studenten, maar ook MKB-organisaties weten ons hiervoor te vinden.
  • Het ter beschikking te stellen van onze expertise aan iedereen die wil weten hoe lean tools & methodes toegepast kunnen worden bij hun bedrijf. Je kan denken aan sparringsessies, coaching, of het opzetten en uitvoeren van een project dat lean-methodiek implementeert.
  • Het onder de aandacht brengen van de beste vakliteratuur. Wij houden een overzicht bij van de publicaties die wij als must-reads beschouwen. Van klassiekers tot hoe nieuwe lean-helden hun weg naar de top bereiken door een innovatieve invulling te geven aan de lean-filosofie. Via deze link kom je naar dit overzicht.

Ben jij zelf expert op het gebied van lean en wil je graag aansluiten bij het Leaninfo-platform? Kijk dan eens bij ‘partner worden’.

En niet te vergeten: wij staan open voor al jullie feedback. Vragen, opmerkingen, ideeën: niets is ons te gek! De klantwens staat centraal in de lean-filosofie, en daarom horen we jullie graag!